rozhovor s jednateľom Martinom Řezníčkom

Príbeh podkladového materiálu Torenit – rozhovor s jednateľom Martinom Řezníčkom

Spoločnosť TOR Cheb sa v odbore montáží okien, okenných systémov a dverí i dodávok príslušných materiálov a doplnkov pohybuje už od roku 1994. Martin Řezníček je dlhodobo jej jednateľom a v polovici roku 2018 sa stal spoločníkom firmy. Za svojho pôsobenia v spoločnosti TOR bol svedkom vzniku nového produktu Torenit®, ktorý má lepšie vlastnosti a je lacnejší než ostatné podobné produkty na trhu. Prečítajte si rozhovor, v ktorom Martin Řezníček popisuje, ako Torenit® vznikol a v čom je oproti konkurencii lepší.

Aké boli prvé úvahy, ktoré viedli k vývoji nového produktu Torenit?

Montáži okien a dverí sa venujeme už veľa rokov. Za tie roky sme si uvedomili, že nemáme k dispozícii žiadny produkt, ktorý by bol určený špeciálne pre podkladové profily. Na trhu samozrejme existuje mnoho materiálov a produktov, ale tie sú univerzálne. Dajú sa použiť aj na iné účely, pretože neboli primárne konštruované ako podkladový profil. Začali sme preto premýšľať o vývoji produktu, ktorý by bol dostatočne kvalitný a zodpovedal našim požiadavkám.

Ako vývoj Torenitu prebiehal?

Využili sme najmä naše dlhoročné skúsenosti v odbore. Materiály a postupy sa v priebehu času vyvíjajú a naši odborníci tento vývoj sledujú. Detailná znalosť trhu im preto umožnila jasne určiť, aké parametre by mal Torenit® mať. Do úvahy sme brali aj požiadavky a potreby našich zákazníkov. V neposlednom rade sme zohľadnili cenu, aby bol Torenit® dostupný za priaznivé ceny.

História podkladového profilu Torenit v číslach:

  • projekt Torenit sme začali pripravovať na jar 2017
  • 1.6.2017 sme dostali objednanú výrobnú technológiu
  • prvé podkladové profily sme našim zákazníkom dodali v júli 2017
  • od začiatku realizujeme vlastný vývoj a poradenstvo
  • do roku 2021 sme vytvorili viac než 220 profilácií podkladového profilu pre okná, dvere a portálové systémy
  • každý deň posielame balíky a palety s podkladovým profilom našim zákazníkom po celej Českej a Slovenskej republike

V čom sú vlastnosti Torenitu lepšie než u konkurencie?

Ako som už povedal, iné produkty, ako je napríklad recyklovaný polyuretán, sú univerzálne stavebné materiály.Torenit® je určený špeciálne pre podkladové profily. Vďaka tomu je možné garantovať dokonalé usadenie okien a dverí a dosiahnuť požadované technické parametre. Torenit® je ľahší pri zachovaní rovnakej pevnosti a kvality. Navyše je oproti konkurencii lacnejší.

Prečo sa vyplatí zvoliť podkladový profil Torenit?

Z mnohých dôvodov. Torenit® veľmi účinne minimalizuje tepelné straty pri úniku tepla z budov, eliminuje tepelné mosty a zabraňuje kondenzácii vody. Je to vysoko kvalitná stavebná výplň, ktorá má veľmi dlhú životnosť. Vďaka tomu sa zvyšuje tiež životnosť zateplenia domu alebo bytu. Naše technológie robia z Torenitu® pevný a stabilný podklad, ktorý je tepelne izolovaný a má vyššiu nosnosť.

Aké konkrétne kvality Torenit má?

Zo stavebného hľadiska má veľmi vysokú nosnosť, extrémnu tepelnú odolnosť a je vodeodolný. Jedná sa o stabilný stavebný materiál, u ktorého nehrozia žiadne tvarové zmeny. Je samozrejme odolný voči všetkým škodcom. Z hľadiska používateľa je zdravotne neškodný a vďaka tepelne izolačným vlastnostiam zaisťuje v miestnostiach príjemnú klímu v lete i v zime.

Kde všade je možné Torenit využiť?

Torenit® bol vyvinutý špeciálne ako podkladový profil pre okná, okenné systémy, dvere a portály všetkých druhov a značiek. Jeho veľkou výhodou je, že sa dá prispôsobiť systému a konstrukčnému riešeniu zákazníka. Vďaka nízkej hmotnosti sa s ním ľahko manipuluje, jednoducho sa montuje a dá sa opracovať podľa potreby.

Pre koho je Torenit určený?

Torenit® od nás odoberá široká škála klientov. Sú medzi nimi stavebné firmy a výrobcovia okien a dverí, ktorí Torenit® používajú pri montážach u svojich zákazníkov. Náš produkt ale kupujú aj súkromní stavbári, majitelia malých stavebných firiem, projektanti, obchodníci, ktorí predávají okná a dvere, architekti a mnoho ďalších. Oslovujú nás dodávatelia a stavitelia, ktorí chcú osvedčenú kvalitu za priaznivé ceny.

Ako prebieha ďalší vývoj Torenitu?

Vo firme TOR Cheb neustále prebieha permanentný vývoj profilácií. Máme svoju vlastnú technológiu, ktorú sa snažíme kontinuálne vylepšovať na základe požiadaviek zákazníkov aj aktuálnych trendov. Podľa potrieb klientov sme schopní vytvoriť podkladový profil aj vo viacerých variantoch pre rozdielne stavebné situácie. Novo vytvorené profilácie potom katalogizujeme a pridávame ich do konfigurátora. Naša ponuka sa tak neustále rozširuje.

Ponúka spoločnosť TOR Cheb svojim zákazníkom ďalšie benefity?

Podľa môjho názoru je najväčším benefitom práve online konfigurátor. Klient si môže v pohodlí domova alebo kancelárie vybrať všetko podľa svojich potrieb. My mu potom zakázku rýchlo doručíme alebo pripravíme na výdaj na jednej z našich pobočiek. Ako som už tiež uviedol, ďalšiu výhodu vidím v samotnom produkte, ktorý nemá na trhu konkurenciu, naviac za dobré ceny. Sme solídna firma s dlhoročnou tradíciou a spoľahlivosť je našou vizitkou.